Categorieën
Uncategorized

Als een vis in het water. Of toch niet?

Na een paar maanden wikken en wegen of ik nu wel of geen vis wil vangen op de oceaan, heb ik al mijn moed bijelkaar geraapt en stap de hengelsport winkel binnen.

‘Ik ben op zoek naar een klos met visdraad om MahiMahi, Wahoo of tonijn te vangen op mijn zeilboot op de oceaan’.

De twee stamgasten in rolstoel aan de toonbank wachten in stilte af.

De ex-marinier, nu hengelsport expert, kijkt me vriendelijk aan en wacht even voordat hij antwoord: tja zo’n spoel verkoop ik niet en als je tonijn wilt vangen en die hapt, heb je ineens een paar honderd kilo trekkracht achter je boot hangen. Je kunt dat niet met de hand binnentrekken, dan snijd de visdraad door je handen. Alles gaat stuk. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben’.

Met zachte stem zeg ik: ‘ik hoop eigenlijk niet zo’n grote vis te vangen. Ik ben maar alleen op de boot’.

Na weer een stilte antwoord een vierde man: ‘grote vissen bijten ook in klein aas’. De mannen in de ‘stoelen’ maken nog even een grap naar elkaar en kijken mij dan weer verwachtingsvol aan.

Ik richt me weer tot de man achter de toonbank. Dank je wel voor de informatie. Ik ga het nog even uitzoeken.

In stilte verlaat ik de winkel en de bel laat weten dat ik het pand weer verlaten heb.

Niet voor 1 gat te vangen pak ik meteen mijn telefoon en richt me tot de ‘visserij vertrekkers 2022’ whatsapp groep. En stel hier mijn vraag. Voor ik het weet krijg ik allerlei tips, links en praktijkervaring die elkaar soms ondersteunen dan weer tegenspreken.

En zo heb ik weer een nieuw onderwerp om me verder in te verdiepen.

#alseenvisophetdroge #vissenopdeoceaan #beginner #leercurve #moed #reel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *