Projecten

Grinde Loveworkx

Sinds 10-10-2020 ben ik eigenaar van dit mooie schip. En een schip van 44 jaar oud, zo weet ik nu, heeft onderhoud nodig. Echt onderhoud. En dat zijn meerdere projecten. Er zat wel van alles bij dit schip, maar stukje bij beetje houdt het op met werken of is het echt aan vervanging toe.

Projecten die klaar zijn:

 1. Vervanging van de verstaging, zee railing en vallen. (december 2020)
 2. Stormfok gekocht, zeilhuik reparaties gedaan, spinnaker zak gekocht voor aan de zeereling (maart 2021).
 3. Aanbrengen van nieuwe apparatuur zoals kaartplotter, kompas, log/dieptemeter, windmeter, ais-B,  stuurautomaat, marifoonspeaker in de kuip. (april 2021)
 4. Duurzame verbeteringen:
  1. Het hoofdschoot aan de bakboord onderzijde is verstevigd, omdat Grindes de neiging hebben daar te scheuren. (mei 2021)
  2. Op bepaalde plekken zijn er gaten geboord, om te voorkomen dat daar water in blijft staan en de boot osmose krijgt. Er is daarom een gat in het roerblad geboord worden met een schroefje aan de onderkant, waardoor je het water eruit kunt laten lopen. Maar ook onder in toilet is een gat geboord, zodat het water daar niet in blijft staan. Dat deed het wel en er kwam een hoop ‘shit’ tevoorschijn.
  3. De kajuitdeuren zijn vervangen, omdat het hout van het onderste schot door het water is gaan rotten. Ze zijn vervangen door twee nieuwe dikke plexiglas ramen. (juni 2021)
  4. De watertank is lek gegaan en die moet vervangen worden, samen met alle oude slangen. Ook moet er nieuwe voetpompen geïnstalleerd worden. (mei 2021)
  5. De ophanging van het kooktoestel verbeteren, zodat het cardanisch hangt (juni 2021). ​
 5. Aandacht voor de motor. Gaskabel was gebroken en gelijk nieuwe morsekabel erin gezet (maart 2021). Nieuwe slangen voor koelwater aan- en afvoer, uitlaatsysteem, wierpot vervangen, zwanenhals toegevoegd voor waterslot. (mei 2021)

Projecten nog te doen:

 1. Electra in zijn geheel vervangen. Overal zitten kroonsteentjes. En er is een onlogische koppeling naar het dashboard, waardoor als je de binnenverlichting aan wilt je eerst het heklicht buiten aan moet zetten. Inmiddels is de marifoonkabel al opnieuw gesoldeerd, omdat die half loshing. Verder is er een zwaardere lichtaccu nodig en walstroomaansluiting. Een toerenteller en temperatuurmeter van de motor in de kuip. De accukabels liggen gevaarlijk en zullen vervangen moeten worden.
 2. Duurzame verbeteringen aan de boot.
  1. De achteronderwanten moeten van binnenuit verstevigd worden, omdat bij het pompen van de mast op zee deze uit het dek gescheurd kunnen worden. 
  2. De genuarail moet opnieuw gekit worden.
  3. Het lummelbeslag aan de giek en de neerhouder hebben een scheurtje.
  4. Ook de raampjes moeten vervangen worden. Niet omdat de raampjes craquelé zijn geworden, maar omdat ze gaan lekken op termijn.
  5. De uitzetramen worden ook vervangen.
 3. Zeilen. Nieuw grootzeil en misschien een high aspect fok. 
 4. Kussen hondenkooi vervangen.
 5. Zeewaardige zaken.
  1. Windvaan, Windpilot Light monteren
  2. EPIRB
  3. reddingsvlot
  4. computer met digitale kaarten.

Wil je me steunen of helpen?
Ik vertrek juni 2022 voor 24 maanden op zee. Vind je het leuk om mijn voorbereiding en avonturen te volgen en wil je me supporten? Dat kan via Patreon.

Wil je meevaren, bijvoorbeeld een tocht maken op zee, en heb je veel zeezeil ervaring? Dan zou ik het leuk vinden om je als opstapper aan boord te ontvangen en samen een mooie tocht te maken.

Wil je me volgen?