Projecten

Sinds 10-10-2020 ben ik eigenaar van dit mooie schip. En een schip van 44 jaar oud, zo weet ik nu, heeft onderhoud nodig. Echt onderhoud. En dat zijn meerdere projecten. Er zat wel van alles bij dit schip, maar stukje bij beetje houdt het op met werken of is het echt aan vervanging toe.

Projecten die klaar zijn:

 1. Vervanging van de verstaging, zee railing en vallen. (december 2020)
 2. Stormfok gekocht, zeilhuik reparaties gedaan, spinnaker zak gekocht voor aan de zeereling (maart 2021).
 3. Aanbrengen van nieuwe apparatuur zoals kaartplotter, kompas, log/dieptemeter, windmeter, ais-B,  stuurautomaat, marifoonspeaker in de kuip. (april 2021)
 4. Duurzame verbeteringen:
  1. Het hoofdschot aan de bakboord onderzijde is verstevigd, omdat Grindes de neiging hebben daar te scheuren. (mei 2021)
  2. Op bepaalde plekken zijn er gaten geboord, om te voorkomen dat daar water in blijft staan en de boot osmose krijgt. Er is daarom een gat in het roerblad geboord worden met een schroefje aan de onderkant, waardoor je het water eruit kunt laten lopen. Maar ook onder in toilet is een gat geboord, zodat het water daar niet in blijft staan. Dat deed het wel en er kwam een hoop ‘shit’ tevoorschijn. (maart 2021)
  3. Aandacht voor de motor. Gaskabel was gebroken en gelijk nieuwe morsekabel erin gezet (maart 2021). Nieuwe slangen voor koelwater aan- en afvoer, uitlaatsysteem, wierpot vervangen, zwanenhals toegevoegd voor waterslot. (mei 2021)De watertank is vervangen, samen met alle oude slangen.
  4. Installatie voetpompen. (mei 2021)
  5. De uitzetramen zijn vervangen. (mei 2021)
  6. De kajuitdeuren zijn vervangen, omdat het hout van het onderste schot door het water is gaan rotten. Ze zijn vervangen door twee nieuwe dikke plexiglas ramen. (juni 2021)
  7. De achter-onderwanten zijn van binnenuit verstevigd, omdat bij het pompen van de mast op zee deze uit het dek gescheurd kunnen worden. (maart 2022)
  8. In de kombuis. De ophanging van het kooktoestel is verbeterd, zodat het weer cardanisch hangt. Aquasource waterfilters geïnstalleerd. (april 2022)
  9. Toilet voorzien van nieuwe slangen. (april 2022)
 5. Buiskap, achtertent, regenkleed. (november 2021)
 6. Kussen hondenkooi vervangen door 12 mm. koudschuim matras, geheel waterdicht. (december 2021)
 7. Windpilot Light geinstalleerd. (januari 2022)
 8. Electra project afgerond. Nieuwe accu’s, zonnepanelen, bedrading vervangen. (januari 2022)
 9. Nieuw grootzeil en een genua 3-4 met reef en rits. (februari 2022)
Grinde Loveworkx
Grinde voorzien van antifouling

Wil je me steunen of helpen?
Ik vertrek juli 2023 voor drie jaar op zee. Vind je het leuk om mijn voorbereiding en avonturen te volgen dat kan via Youtube en Polarsteps. Wil je me supporten? Dat kan via paypal.me/loveworkx en binnenkort via Patreon.